Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe roladki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1/2 szklanki
pierś kurczaka ze skórą 2
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe roladki

Kroki postępowania

1
Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron.
Krok 1 - Dyniowe roladki foto
2
Ścieramy dynię na tarce.
Krok 2 - Dyniowe roladki foto
3
Na środek układamy łyżeczką startą dynię.
Krok 3 - Dyniowe roladki foto
4
Zawijamy roladki.
Krok 4 - Dyniowe roladki foto
5
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Dyniowe roladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 08.11.2016 11:37
Prezentuje się smacznie
kd045 13.12.2015 16:26
musi być pyyszne ;)
adelajda 02.08.2015 14:57
Zapowiada się pysznie :)
aginaa 20.05.2015 13:36
polecam wszystkim
pajbek 08.05.2015 20:23
Smacznie wygląda :-)
Czarnula666 08.05.2015 18:03
ciekawy przepis ;)
wwwiolka 08.05.2015 15:28
Bardzo fajny przepis.
Janina 08.05.2015 15:20
Smaczne danie;)
AgaS10 08.05.2015 14:06
apetyczne danie:)
marcia7 08.05.2015 13:54
ciekawy taki mus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak