Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 05 kg
pieczarki 20 deko
cebula 1
sól i pieprz
kminek
ciasto naleśnikowe
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami.

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną pokroić , dać do garnka zalać wodą, dodać liść laurowy, kminek, pieprz. Gotować.
Krok 1 - Krokiety z kapustą i pieczarkami. foto
2
Cebule posiekać, usmażyć na patelni.
Krok 2 - Krokiety z kapustą i pieczarkami. foto
3
Pieczarki umyć, pokroić drobno usmażyć na patelni.gdy kapusta będzie miękka dodać do niej cebule i pieczarki.
Krok 3 - Krokiety z kapustą i pieczarkami. foto
4
Gotowy farsz doprawić, solą pieprzem.
Krok 4 - Krokiety z kapustą i pieczarkami. foto
5
Zrobić ciasto naleśnikowe, według mojego przepisu "Naleśniki z serem" tylko nie dodawać cukru do ciasta.
Krok 5 - Krokiety z kapustą i pieczarkami. foto
6
Na usmażony placek położyć 2 łyżki farszu z kapusty, zawinąć w kwadrat. można także panierować w jajku i bułce tartej, podsmażyć na patelni.
Krok 6 - Krokiety z kapustą i pieczarkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.05.2015 19:15
lubie takie krokieciki
Kuchenka 08.05.2015 15:36
apetycznie :)
marcia7 08.05.2015 13:55
do tego barszczy i jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak