Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym

5.0
(60)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 sztuka
mleko 1,5 szklanki
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym

Kroki postępowania

1

Zagotować jedną szklankę mleka.

Krok 1 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto
2

W pozostałej ilości mleka rozpuścić budyń I i dodać 2 łyżki cukru.

Krok 2 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto
3

Przygotować budyń i ostudzić.

Krok 3 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto
4

Ciasto francuskie lekko rozwałkować.

Krok 4 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto
5

Pokroić w trójkąty.

Krok 5 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto
6

U podstawy każdego kawałka układać łyżeczkę budyniu i zawijać w stronę wierzchołka.

Krok 6 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto
7

Gotowe rogaliki posmarować rozmąconym żółtkiem.

Krok 7 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto
8

Piec około 20 minut w temp. 200°C.

Krok 8 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto
9

Wyjąć z piekarnika, ostudzić i podawać.

Krok 9 - Rogaliki z ciasta francuskiego z budyniem waniliowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.06.2015 17:01
piękne wyszły
Margo1 14.05.2015 15:39
Rewelacyjne rogaliki
jagoda5913 08.05.2015 09:41
Szybki deser do kawy
idealme 07.05.2015 13:37
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak