Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos cygański

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
papryka czerwona 3 sztuki
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
koperek 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
żeberka wieprzowe 2 sztuki
sól 3/4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos cygański

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy.
Krok 1 - Bigos cygański  foto
2
Papryki kroimy w paski.
Krok 2 - Bigos cygański  foto
3
Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy.
Krok 3 - Bigos cygański  foto
4
Pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy.,
Krok 4 - Bigos cygański  foto
5
i. W garnku gotujemy 3 szklanki wody, dodajemy żeberka, kapustę. Gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy koper, papryki. Gotujemy 30 minut. Dalej dodajemy pieczarki, cebulę listki, koncentrat oraz czosnek. Solimy do smaku i pieprzymy. Gotujemy przez godzinę pod przykryciem.przez 40 minut.
Krok 5 - Bigos cygański  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 02.09.2015 10:26
takiego jeszcze nigdy nie jadłem...
paula191919 25.06.2015 11:46
oj bigosik przepyszny!
Smaczna_B 11.05.2015 16:28
fajny przepis
Hanna5 07.05.2015 13:22
Pyszności :)
mysza75 07.05.2015 10:03
jaki dobry twój bigosik
Anna169Hosz 07.05.2015 09:04
Lubię taki bigosik, zwłaszcza z młodej kapusty:)
IKrakowianka 07.05.2015 08:54
świetny bigos :)
fotoviderek 07.05.2015 08:01
Chętnie bym skosztował :)
zabcia117 07.05.2015 06:52
Pychotka :)
gusia1000 07.05.2015 00:21
Na pewno dobry.
misia53 06.05.2015 23:34
świetny obiadek
Iwusia 06.05.2015 23:11
wspaniały bigosik
Kuchareczekjeden 06.05.2015 21:04
Fajne jedzonko
wwwiolka 06.05.2015 20:28
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak