Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
udka kurczaka 2 szt
bulion 1/3 szkl
ser żółty 2-4 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa piri-piri

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać pieczarki.
Krok 1 - Udka z pieczarkami foto
2
Dusić aż woda odparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Udka z pieczarkami foto
3
Z udek kurczaka usunąć kość. Ułożyć skórką do dołu i posypać serem żółtym i położyć porcję pieczarek.
Krok 3 - Udka z pieczarkami foto
4
Udka zwinać i spiąć wykałaczką jak roladki.
Krok 4 - Udka z pieczarkami foto
5
Roladki natrzeć przyprawami , ułożyć w naczyniu żaroodpornym , zalać bulionem , przykryć i piec ok 30-40 minut w temp 180 stopni .
Krok 5 - Udka z pieczarkami foto
6
Roladki pod koniec pieczenia odkryć aby się zarumieniły. Podawać z surówką i ziemniakami lub kaszą.
Krok 6 - Udka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 05.05.2015 16:21
Smaczny obiadek;)
bertpvd 05.05.2015 13:30
zdecydowanie moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak