Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki zawijane z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 12 plastrów
boczek 12 plastrów
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Musztarda rosyjska Prymat 6 łyżeczek
tłuszcz do smażenia
mąka pszenna 2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki zawijane z boczkiem

Umyte i osuszone mięso rozbijamy na cienkie plastry. Każdy plaster smarujemy musztardą rosyjską i układamy po plasterku boczku, a następnie przyprawiamy czarnym mielonym pieprzem. Tak przygotowane mięso zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami aby podczas smażenia nam się nie rozpadły. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy roladki do momentu az będą rumiane z każdej strony. Gdy zrumienimy wszystkie dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Gdy roladki będą miękkie przygotowujemy z mąki pszennej i wody, zawiesinę którą zagęszczamy sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.05.2015 11:15
pyszne pyszności..
Aannkaa82 04.05.2015 09:57
Super połączenie smaków :)
Futka 04.05.2015 08:27
Świetne i bardzo smaczne roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak