Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY Z BANANAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko 2 szt
kwaśne mleko 1/4 litra
banan 3 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY Z BANANAMI

Kroki postępowania

1
Dokładnie umyte jajka dodajemy do mąki, wlewamy mleko, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Krok 1 - RACUCHY Z BANANAMI foto
2
Wszystkie składniki miksujemy.
Krok 2 - RACUCHY Z BANANAMI foto
3
Banany kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy.
Krok 3 - RACUCHY Z BANANAMI foto
4
Zblendowane banany dodajemy do wcześniej przygotowanego ciasta i ponownie miksujemy.
Smażymy do zarumienienia na niewielkiej ilości oleju.
Krok 4 - RACUCHY Z BANANAMI foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.12.2015 08:08
świetne racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak