Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami i cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
pomidory 2 szt
pomidory koktajlowe (czerwone) 2 szt
cebula biała 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami i cebulą

Rozpuszczamy masło na rozgrzanej patelni. Wbijamy jajka do kubka i energicznie mieszamy. Do sklarowanego masła dolewamy roztrzepane jajka. Dodajemy do smaku sól(zasada jest jedna 1 jajko - jedna szczypta soli) i pieprz do smaku. Cały czas mieszamy na średnim ogniu. Kroimy cebulę i pomidory w drobną kostkę i dodajemy do jajecznicy. Wykładamy całość na talerz i dekorujemy opcjonalnie szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym białym chlebem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 19.04.2015 09:08
Lubie taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak