Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka w czekoladzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1
cukier kryształ 100 g
woda 150 ml
laska wanilii 1/2
czekolada gorzka 70 g
woda 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka w czekoladzie

Gruszkę obieramy ale jej nie kroimy . Do garnka wlać wodę wsypać cukier i włożyć laskę wanilii pokrojoną na pół . Gotujemy całość przez 5 minut. Po tym czasie zanurzamy gruszkę w płynie i gotujemy około 10 minut. Tuż przed podaniem rozpuszczamy czekoladę w połowie szklanki szklanki wody i lekko mieszamy , dodajemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczoną w odrobinie wody aby zgęstniał krem pod koniec dodać masło i mieszać . Następnie gotową gruszkę polewamy ciepłym sosem czekoladowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.04.2015 22:17
super deserek
Janina 20.04.2015 14:32
Pyszności;)
inka2012 19.04.2015 15:52
super pomysł na przyrządzenie gruszki :)
bertpvd 19.04.2015 11:19
wygląda rewelacyjnie !
ben-ka 19.04.2015 09:56
Smaczny deserek.
ada.la 18.04.2015 21:12
fajny deserek
IwonaDD 18.04.2015 21:04
pychota!!!!!!
Mama niejadka 18.04.2015 19:04
Super deser
Katarzyna59 18.04.2015 18:47
uwielbiam takie desery
Kasnaj 18.04.2015 18:00
rewelka deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak