Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinaku i łososia

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony 30 dag
serek śmietankowy 20 dag
szpinak 30 dag
koperek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
jajko 5 sztuk
sól 1/3 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinaku i łososia

Szpinak siekamy i przesmażamy na maśle z przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem, następnie miksujemy. Koper siekamy i dodajemy do serka śmietankowego. Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli, następnie żółtka łączymy ze szpinakiem, dodajemy powoli białka. Masę należy rozsmarować na dużej blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w temperaturze 160 stopni. Po wyłączeniu piekarnika zostawić jeszcze chwilę w cieple. Następnie wyjmujemy upieczony placek i odrywamy papier, studzimy. Gdy już jest zimny smarujemy go serkiem i układamy łososia, zostawiając 4 cm od brzegu nieposmarowane. Zwijamy w rulon w kierunku nieposmarowanego brzegu. Zawijamy w papier do pieczenia i chłodzimy. Po kilku godzinach kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.04.2015 07:08
ładna i apetyczna
ilka01 18.04.2015 18:31
super przepis
Aleksandra/Olcia 18.04.2015 16:11
uwielbiam ten zielony kolorek szpinaku
joanna43 18.04.2015 15:47
bardzo lubię, ostatnio u mnie też gościło
Internetowa Kuchnia 18.04.2015 15:28
super roladki ;)
jagoda5913 18.04.2015 14:29
Super roladki
wwwiolka 18.04.2015 13:47
Bardzo fajny przepis.
Monika-twin 18.04.2015 13:36
fajne roladki.
pajbek 18.04.2015 11:39
Wygląda smacznie :-)
norweska20 18.04.2015 10:47
apetyczny pomysł
Małgorzata Pin 18.04.2015 10:30
Fajnie i smakowicie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak