Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg po alzacku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4 szt.
cebula biała 6 szt./małych
wino białe wytrawne 1/2 litra
bulion warzywny 1/4 litra
masło 1 łyżka
Goździki całe Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg po alzacku

Wykonanie:
Cebulkę drobno pokroić i zrumienić na maśle. Natkę pietruszki posiekać, zalać winem, bulionem, dodać liście laurowe i goździki, następnie zagotować. Włożyć sprawione pstrągi i ugotować na wolnym ogniu ( uważać aby nie rozgotować). Ryby wyjąć ostrożnie na półmisek i skropić zrumienionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 19.04.2015 14:57
ciekawe jak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak