Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zapiekaną rybą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z dowolnej ryby 1 kg
mąka kukurydziana 150 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opak.
papryka konserwowa 900 ml
ogórki konserwowe 900 ml
cebula biała 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki

sos

cukier 1/2 szklanki
olej 1 szklanka
ocet 4 łyżki
woda 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 190 g
ketchup pikantny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zapiekaną rybą

Kroki postępowania

1
Filety rybne (wybieram te bez lodu) kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy przyprawą do ryb. Pozostawiamy na chwilę a później obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy.
Krok 1 - Sałatka z zapiekaną rybą foto
2
Ogórki i paprykę konserwowe kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kosteczkę.
Krok 2 - Sałatka z zapiekaną rybą foto
3
Przygotowujemy sos. Olej i wodę wlewamy do garnka. Wsypujemy cukier, ocet, ketchup i koncentrat. Gotujemy na wolnym ogniu ciągle mieszając aż wszystko się połączy. W naczyniu układamy
1. warzywa
2. ryba
3. warzywa
4. ryba
5. warzywa
Między czasie układając warzywa i rybę polewamy je gorącym sosem. Pozostawiamy na noc :)
Krok 3 - Sałatka z zapiekaną rybą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 17.04.2015 09:56
fajny przepis
Wafelek2601 17.04.2015 08:25
Ciekawie się zapowiada
Krzysztof15 17.04.2015 06:31
smaczna salatka
anula-d 16.04.2015 21:21
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak