Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spring Rolls

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 10 szt
makaron sojowy 50 g
grzyby mun 25 g
carpaccio wołowe 140 g
parmezan 50 g
figi 3 szt świeże
papryka czerwona 1 mała
marchew 1 mała
kapusta pekińska 2 liście
por 1 mały kawałek
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 3 łyżeczki
sos ostrygowy 3 łyżeczki
miód 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spring Rolls

Makaron sojowy włożyć do miski i zalać chłodną wodą i moczyć aż zmięknie. Grzyby mun włożyć do małego garnka, zalać gorącą wodą i dodać łyżeczką sosu sojowego i pieprzu. Moczyć je w takim wywarze ok. 30 minut. Liście kapusty drobno pokroić. Parmezan zetrzeć na tarce. Paprykę i marchewkę oczyścić i pokroić w drobne paseczki typu zapałka. Pora również pokroić w drobne paski. Po namoczeniu makaronu i grzybów odcedzić je i posiekać również na drobne cząstki. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać imbir ostrą paprykę, sos sojowy i ostrygowy a także miód i pieprz. Wymieszać dokładnie składniki i odstawić. Figi oczyścić i pokroić w średniej wielkości pół plasterki. Papier ryżowy zmoczyć zwilżoną dłonią, ułożyć na środku plaster carpaccio na nim sporą łyżkę wymieszanych wcześniej warzyw z przyprawami, na nie znów plaster carpaccio a na wierzch kilka cząstek fig. Boki papieru zawinąć do środka, a następnie wzdłuż zawinąć w rulon. Odłożyć na talerz i pozostałe rollsy zrobić tak samo. Wszystkie odstawić na pół godziny do lodówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak