Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa łopatka pieczona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

łopatka wieprzowa 1 kg
czosnek ząbki 3 ząbki

Marynata

olej słonecznikowy 8 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka
tabasco 20 kropli
Pieprz czarny mielony Prymat duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa łopatka pieczona

Kroki postępowania

1
1. Mięso myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Nożem robimy lekkie nacięcia i wkładamy do nich przekrojone na pół ząbki czosnku.
Krok 1 - Paprykowa łopatka pieczona foto
2
2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Po tym czasie mięso układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, od czasu do czasu podlewając wytwarzającym się sokiem.
Krok 2 - Paprykowa łopatka pieczona foto
3
3. Podajemy na ciepło jako danie główne, lub na zimno jako domową wędlinę.
Krok 3 - Paprykowa łopatka pieczona foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.04.2015 11:29
Smaczne mięsko, lubię takie pieczone.
MałaMi89 16.04.2015 09:56
Uwielbiam mięsko z paprykowym posmaku :)) sama piekłam ostatnio pierś z indyka, ale dziecku na kanapki, więc oczywiście bardzo delikatną :)
Anna133 16.04.2015 06:35
wygląda obłędnie smacznie
Kuchenka 15.04.2015 22:11
apetycznie :)
cooked 15.04.2015 21:44
apetyczne mięsko
Benita 15.04.2015 21:24
Wygląda bardzo smacznie :-)
halina17 15.04.2015 20:38
Smaczne mięsko.
bogusia 82 15.04.2015 20:26
Pyszne mięsko,uwielbiam takie:)
Katarzyna59 15.04.2015 20:20
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak