Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 kg
papryka czerwona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 szklanka
bulion warzywny 2 szklanki
sól do smaku 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z papryką

Z udek zdejmujemy skórę, solimy, pieprzymy, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiamy na 30 minut. Mąkę mieszamy z papryką ostrą oraz słodką. Papryki czerwone oraz żółte kroimy w paski i układamy w naczyniu żaroodpornym. Udka obtaczamy w mącznej panierce i obsmażamy na złoto, następnie układamy na papryce, zalewamy bulionem, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy wszystko przez 50 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.04.2015 20:21
bardzo apetyczne
mzap88 15.04.2015 20:18
pyszotka!!!!
gosia1988 15.04.2015 19:54
lubię takie mięsko
IKrakowianka 15.04.2015 19:36
świetny pomysł
jasiek 15.04.2015 19:05
fajne uda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak