Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z indyka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 80 dag
pieczarki 30 dag
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Przyprawa curry orientalna Prymat 4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
jogurt naturalny 200 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżka
bulion drobiowy 1/2 szklanki

Porada

W osobnym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i ugotować ryż.

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niezbyt dużą kostkę, natrzeć je 2 łyżeczkami curry, papryką i 1/2 łyżeczki soli, odstawić na 2-3 godziny.
Krok 1 - Curry z indyka  foto
2
Cebulę pokroić w kosteczkę, a czosnek w plasterki na patelni podgrzać olej i zeszklić na nim cebulę oraz czosnek
Krok 2 - Curry z indyka  foto
3
dodać mięso i nie podsmażać go, a tylko chwilkę potrzymać na patelni, aby zamknęły się pory,
Krok 3 - Curry z indyka  foto
4
następnie zalać bulionem, przykryć i gotować około 10 minut po tym czasie dodać jogurt, pieczarki pozostałe curry i gotować kolejne kilka minut.
Krok 4 - Curry z indyka  foto
5
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody i zagęścić tym danie na koniec dodać odsączony z wody groszek i doprawić do smaku.
Krok 5 - Curry z indyka  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.04.2015 21:05
fantastyczne danie
Renata9 27.04.2015 19:27
Pyszne jedzonko :-)
Gracer 27.04.2015 19:16
ja poproszę porcję
pestka 27.04.2015 15:32
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak