Przepis i sposób przygotowania na: Węgierski gulasz wołowy
Kroki postępowania
Gulasz wyszedł mi bardzo pikantny, więc dla złagodzenia podałam do z łyżką jogurtu naturalnego.
Smacznego :)
cebula | 3 szt |
masło | 2-3 łyżki |
pręga wołowa | 1 kg |
olej do smażenia | |
rosół | 1 litr |
papryka czerwona | 2 szt |
czosnek ząbki | 2 ząbki |
pomidory krojone z puszki | 2 puszki |
koncentrat pomidorowy | 2-3 łyżki |
fasola czerwona z puszki | 1 puszka |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: