Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane ziemniaki zapiekane

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
szalotka 1 sztuka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
papryka czerwona 1/2 sztuki
pomidorki koktajlowe 7 sztuk
szczypiorek 1/4 pęczka
sól do smaku 1 szczypta
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane ziemniaki zapiekane

Ziemniaki myjemy dokładnie, po środku każdego robimy szerokie nacięcie uważają aby nie rozciąć ziemniaka na pół. Ziemniaków nie obieramy,smarujemy pędzelkiem oliwą z oliwek , posypujemy odrobiną soli, wkładamy do piekarnika 190 stopni na 50-60 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz.
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy, przekładamy do miski. Paprykę, szalotkę i szczypiorek kroimy drobno, dodajemy do miski, solimy. Mieszamy wszystkie składniki. Z upieczonych ziemniaków wyjmujemy łyżeczką trochę miąższu , a w środek wkładamy farsz z tuńczykiem. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i opcjonalnie posypujemy odrobiną parmezanu .

Parmezan nie jest składnikiem niezbędnym dlatego nie ma go w składnikach podanych w przepisie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.06.2015 10:32
ładnie wyglądają
VioletoweKucharzenie 27.04.2015 09:10
ciekawy i smaczny przepis:-)
Ada-Gaba 26.04.2015 20:19
fajny przepis
Gracer 26.04.2015 19:43
apetyczne ziemniaczki
iziona 26.04.2015 17:56
Wygladają przepysznie
Magula 26.04.2015 17:49
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak