Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odwrócona rolada biszkoptowa z jabłkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 8 łyzek
mąka pszenna 2 łyżki
jabłka 4 sztuki
cukier puder 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Odwrócona rolada biszkoptowa z jabłkami

Białka ubijam na sztywna pianę dodaję po dwie łyżki cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewam i delikatnie łącze z masą jajeczną.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, posypuję cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem, na posypce układam pokrojone w kostkę jabłka, całość zalewam ciastem i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30-35 min. Gorące wyjmuję, przekładam na deskę przykrytą ściereczką jabłkami do góry i za pomocą ściereczki, jeszcze gorące, zwijam w roladę. Odstawiam by wystygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.04.2015 10:04
świetny deser :-)
anula-d 26.04.2015 14:35
ciekawy przepis
jagoda5913 26.04.2015 14:19
Pyszna rolada
Łukasz15 26.04.2015 13:22
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak