Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
koperek 1 pęczek
mąka 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem

Kapustę drobno poszatkować. Delikatnie podlać wodą, dodać kostkę rosołową, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać do kapusty. Wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku kucharkiem, pieprzem oraz octem. Wymieszać. Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.05.2016 09:51
uwielbiam taką :)
asiatok 06.05.2016 23:01
pyszne,bo polskie
ada.la 26.04.2015 10:03
taka jest naprawdę dobra
marcia7 25.04.2015 23:34
idealna do schabowego
w mojej kuchni 25.04.2015 23:34
młoda ulubiona kapusta
Janina 25.04.2015 21:22
Pierwszy smak wiosny;)
Renata9 25.04.2015 21:13
Uwielbiam taką kapustkę, w tym roku jeszcze nie robiłam
gosia1988 25.04.2015 20:48
super dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak