Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mcwadi czyli gruzińskie szaszłyki z baraniny

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

baranina bez kości 500 g
cebula 2
ząbki czosnku 2
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
oliwa
ocet winny
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
kolendra posiekana garść

Przepis i sposób przygotowania na: Mcwadi czyli gruzińskie szaszłyki z baraniny

Mięso kroimy na kawałki. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem na kształt kwadratu. Obtoczyć w marynacie z octu, oliwy, octu, papryki, kolendry, czosnku i ziela. Cebulę pokroić w piórka i obłożyć mięso. Odstawić do lodówki na 4 godziny lub całą noc. Nabijać mięso na patyki do szaszłyków. Papryki pokroić w duże kawałki. Położyć szaszłyki położyć na ruszt, warzywa na tackę. Grillować wszystko aż mięso wyraznie się zarumieni. Podawać z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.05.2015 13:04
Z baraniny jeszcze nie jadłam ale czas to zmienić :))
IlonaAlbertos 25.04.2015 21:14
Z przyjemnością wypróbuję przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak