Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab gotowany

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól 4 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat 6 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 ziarna
czosnek 4 ząbki
majonez 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany

W dwóch litrach zimnej wody wymieszać wszystkie składniki, zanurzyć schab, postawić na ogniu i zagotować. Gotować 5 minut, zdjąć z ognia i zostawić na 24 godziny. Ponownie zagotować i gotować kolejne 5 minut. Wystudzić i wyjąć mięso z zalewy. Spożywać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 24.04.2015 06:39
Uwielbiam tak przygotowany schab :)
Małgorzata Pin 23.04.2015 19:21
Domowe mięsko najlepsze.
Gracer 23.04.2015 13:24
super przepis
agnieszka214 22.04.2015 19:45
wyglada apetycznie
fotoviderek 22.04.2015 19:19
Ale smacznie wygląda :)
Łukasz15 22.04.2015 18:16
Bardzo dobry
gosia561 22.04.2015 17:26
wygląda na idealnie wypieczony
halina17 22.04.2015 17:23
Dobry schab.
Kasnaj 22.04.2015 17:11
fajne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak