Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z fetą i oliwkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
oliwki czarne 8 szt
ser feta 0,5 szt
sól i pieprz do smaku
curry do smaku
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z fetą i oliwkami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie z curry.
Krok 1 - Roladki z fetą i oliwkami foto
2

Oliwki i ser pokroić na małe kawałki.
Krok 2 - Roladki z fetą i oliwkami foto
3
Filety cienko rozbić oprószyć do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Roladki z fetą i oliwkami foto
4
Na filet nałożyć ser i oliwki
Krok 4 - Roladki z fetą i oliwkami foto
5
Całość zrolować.
Krok 5 - Roladki z fetą i oliwkami foto
6
Każdą roladkę włożyć i zawiązać ciasno w rękaw do pieczenia i zawiązać. Gotować w wodzie około 20 minut na małym ogniu. Wyjąć z woreczka.
Krok 6 - Roladki z fetą i oliwkami foto
7
Ryz podawać z roladkami i dowolną sałatką
Krok 7 - Roladki z fetą i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 22.04.2015 11:33
Lubię zestawienie oliwek czarnych i fety. Pycha!
Mietek z20 22.04.2015 10:58
ale smaczne do obiadku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak