Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli z nutką natki pietruszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
ogórek kiszony 1 szt
cebula 0,5 szt
majonez 1 łyżka
natka pietruszki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli z nutką natki pietruszki

Makrelę obieramy i wyciągamy ości. Dla pewności, że nie ma ości w naszej paście blendujemy z majonezem na gładką masę. Kroimy w bardzo drobną kosteczkę cebulkę oraz ogórka kiszonego. Jajka rozgniatamy widelcem. wszystkie składniki razem mieszamy. Gdy nasza pasta jest za gęsta dodajemy trochę śmietany. Nakładamy na chlebek i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.04.2015 17:49
bardzo lubię taką pastę na chlebek
misia53 22.04.2015 22:29
fajnie to wymyśliłaś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak