Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza bulgur z wątróbką w czerwonym winie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kasza burgul 1 szkl
woda 2 szkl
oliwa 1 łyżka
wątróbka drobiowa 40 dag
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
wino czerwone 1 szkl
majeranek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z wątróbką w czerwonym winie

Kaszę przepłukać w zimnej wodzie, a następnie wsypać do gorącej wody, dodać szczyptę soli oraz oliwę i gotować ok. 8 min. Po tym czasie kaszę zdjąć z ognia, przykryć kocem i pozostawić jeszcze na 10 min.
Wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a jabłko obrać i pokroić na dużą kostkę. Wątróbkę podsmażyć na oleju, dodać cebulę i całość podsmażać. Następnie dodać wino, pokrojone jabłko oraz doprawić do smaku majerankiem, pieprzem oraz solą. Całość dusić do momentu odparowania wina, ale tak aby jabłka się nie rozgotowały.
Gotową wątróbkę podawać z przygotowaną kaszą bulgur.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 03.09.2015 00:05
smakowite i apetyczne zestawienie
JOANNA16 25.04.2015 21:44
wygląda apetycznie))
Bernadeta1 21.04.2015 16:49
super jedzonko
Grazyna0211 21.04.2015 12:23
smaczne danie
sylwia_sl 21.04.2015 10:19
ciekawe danie i na pewno smaczne
RenataZ-et 21.04.2015 10:04
podoba mi się ta propozycja
Futka 21.04.2015 08:40
Uwielbiam kaszę bulgur, a w połączeniu z taką wątróbką musi smakować wybornie :)
Anna169Hosz 21.04.2015 08:29
Wygląda bardzo apetycznie!
gusia1000 20.04.2015 23:12
Syte jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak