Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych

mic
3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jajko 4 sztuki
płatki kukurydziane 3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych

Kroki postępowania

1
Schab płuczemy, kroimy na kotlety. Rozbijamy z 2 stron tłuczkiem.
Krok 1 - schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych  foto
2
Następnie na jeden talerz wysypujemy płatki, ja je dłońmi zgniotłem na mniejsze kawałeczki,
Krok 2 - schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych  foto
3
na drugi rozmącone jajka z solą ,pieprzem i ziołami.
Krok 3 - schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych  foto
4
Każdego kotleta obtaczamy w jajku,
Krok 4 - schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych  foto
5
następnie w płatkach kukurydzianych aby mięso zostało nimi pokryte.
Krok 5 - schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych  foto
6
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety z 2 stron .
Krok 6 - schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych  foto
7
Można podawać tak jak ja z surówką z marchwi i frytkami.
Krok 7 - schabowe w panierce w płatkach kukurydzianych  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak