Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z indyka w sezamie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 300 dag
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczki
sól do smaku
jajko 1 szt
sezam 1/2 szklanki
olej do smażenia 1/4 szklanki
buraki czerwone 2 szt
ryż 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z indyka w sezamie

Fileta myjemy i kroimy na długie paski o grubości 1 cm.
Przyprawiamy przyprawa do kurczaka oraz solą i pieprzem.Marynujemy około 2 godziny.
Panierujemy w jajku i sezamie.
Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

Ryż gotujemy.
Część ugotowanego ryżu wkładamy do malutkiej miseczki, delikatnie gnieciemy i wykładamy na duży talerz.
Obok ryżu ustawiamy paluszki mięsne w sezamie.

Burak obieramy, gotujemy i dekorujemy za pomocą specjalnego narzędzia do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak