Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa rolada z farszem pieczarkowo-paprykowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 1 kg
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 15 sztuk
koperek 2 łyżki
ser żółty 6 łyżek

Marynata

ząbki czosnku 2 sztuki
olej 1/2 szklanki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa rolada z farszem pieczarkowo-paprykowym

Schab należy rozciąć w ten sposób aby powstał nam prostokątny blat. Następnie wykonujemy marynatę. Czosnek przeciskamy i dodajemy do niego olej, papryką ostrą, musztardę oraz sok z cytryny, dodajemy również kolendrę. Schab wkładamy w marynatę. Zamykamy w pojemniku i odstawiamy na noc do lodówki. Po upływie czasy potrzebnego do zamarynowania wyjmujemy schab i rozkładamy na stole, solimy po całości. Paprykę oraz pieczarki kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni przez 10 minut. Dodajemy do nich koper. Następnie rozkładamy taki farsz na całości schabu i posypujemy serem. Zwijamy w rulon. Związujemy bardzo ciasto nitkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy go. Pieczemy przez 90 minut w temp. 160 stopni. Po wyjęciu wykładamy na denko i przykrywamy folią aluminiową na 10 minut aby mięso było soczyste po pokrojeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 10.04.2015 20:35
pyszne jedzonko
monika141 10.04.2015 18:59
mięsko pierwsza klasa , mniam
Ewelina1991 10.04.2015 15:53
smakowicie wygląda!!!
norweska20 10.04.2015 15:18
idealna na obiadek - smakowity farsz
Agnieszka-87-25 10.04.2015 15:14
wspaniały obiadek
Asik32 10.04.2015 14:40
wspaniała rolada:) lubię takie połączenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak