Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie czosnkowo- koperkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
śmietana 18 proc 400 g
czosnek ząbki 3-4 szt
koperek 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
majonez 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie czosnkowo- koperkowym

Jaja gotujemy na twardo- studzimy, obieramy ze skorupek.
Kroimy jajka na połówki- układamy na półmisku.
Śmietanę mieszamy z majonezem, posiekanym koperkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę- przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Zalewamy jaja przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.04.2015 12:07
dobre to :)
Seba 12.04.2015 12:08
super jajka
Janina 08.04.2015 16:13
Lubię jajka pod każdą postacią;)
agnieszka214 08.04.2015 15:23
super apetycznie wygladda
Ola1young 08.04.2015 15:02
lubię takie :)
katerinaJ 08.04.2015 13:52
Pyszności :)
mirosława4 08.04.2015 11:14
apetyczne :)
anula-d 08.04.2015 11:14
smacznie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak