Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
cukier 20 dkg
margaryna 1 kostka
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Cytrynę parzymy. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Margarynę ucieramy z cukrem. Dalej ucierając dodajemy po jednym żółtku. Następnie wlewamy sok z wyciśniętej cytryny oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i startą skórką cytrynową. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy ubitą pianę z białek. Przygotowane ciasto wylewamy do wysmarowanej formy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 170 stopni ok. 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.10.2015 23:48
lubię takie baby
Róża1 07.04.2015 21:27
chcę skosztować :-)
irenka 07.04.2015 20:04
pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak