Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mielonej karkówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 80 gram
ząbki czosnku 3-4
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
woda odrobina
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mielonej karkówki

Cebulę pokroić w kawałki, podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia. Karkówkę pokroić na kawałki. Mięso i cebulę zmielić w maszynce. Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszać energicznie, dodać odrobinę wody. Wyłożyć mięso do keksówki, posmarować wierzch wodą. Wstawić do piekarnika nagranego do 200 stopni c na około 1,5 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 07.04.2015 09:36
pyszna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak