Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

5.0
(62)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

wołowina 1 kg

Marynata

olej 3/4 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat 5 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek posiekany 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Ponadto

bulion wołowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Kroki postępowania

1
1. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce.
Krok 1 - Pieczeń wołowa foto
2
2. Smarujemy dokładnie marynatą mięso z każdej strony, zawijamy w folię i kładziemy do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Krok 2 - Pieczeń wołowa foto
3
3. Umieszczamy mięso w naczyniu żaroodpornym, na dno wlewamy bulion wołowy.
Krok 3 - Pieczeń wołowa foto
4
4. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 150 – 180 minut do miękkości mięsa, co jakiś czas polewając go wytwarzającym się sosem.
Krok 4 - Pieczeń wołowa foto
5
5. Po upieczeniu dajemy mięsu odpocząć 15 minut przed podaniem.

Smacznego !!!
Krok 5 - Pieczeń wołowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 16.11.2016 16:53
Dawno nie robiłam. Dzięki za przypomnienie, bo jednak inny smak niż z wieprzowiny.
adelajda 15.05.2015 10:33
Pyszna wołowinka :)
Bernadeta1 08.04.2015 19:02
super mięsko
Róża1 07.04.2015 22:13
bardzo smaczna pieczeń :-)
Janina 07.04.2015 14:58
Pyszne mięsko;)
jagoda5913 07.04.2015 09:42
Super pieczeń
olkaaa 07.04.2015 08:07
też taką robię
Renata9 07.04.2015 07:57
Taka pieczeń jest bardzo smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak