Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste pałki z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 6 sztuk
ryż 1/2 woreczka
szczypiorek 3 łyżki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste pałki z kurczaka

Z ćwiartek zdejmujemy skórę, między pałką a drugą częścią należy naciąć i przełamać w stawie na dwie połowy. Na końcu pałki należy przełamać tak aby zostały nam skóry z kostką. Następnie z kości pałki zdejmujemy mięso, które miksujemy blenderem (bardzo delikatnie).
Dodajemy do mięsa koper, ugotowany ryż, pokrojoną w kostkę papryką, jajka, bułkę, pietruszkę. Solimy masę mięsną i pieprzymy. Farszem faszerujemy skóry i pieczemy godzinę w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak