Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem naciowym i udkami kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 3 sztuki
seler naciowy 1 pęczek
ryż 1 woreczek
por (biała część) 1 sztuka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
jogurt naturalny 200 ml
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem naciowym i udkami kurczaka

Udka gotujemy na miękko w osolonej wodzie. Następnie studzimy, zdejmujemy mięso i kroimy je w kostkę. Ryż gotujemy al dente. Pora kroimy w krążki. Łodygi selera naciowego kroimy na małe kawałki. Łączymy wszystkie składniki, solimy i pieprzymy. Majonez dodajemy do jogurtu, wsypujemy curry. Tak przygotowany sos dodajemy do gotowych składników i dokładnie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.04.2015 18:46
Fajna sałatka :)
olkaaa 15.04.2015 11:47
lubię taką
Krystyna32 15.04.2015 11:32
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak