Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem dyniowo-imbirowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
imbir starty 1 łyżka
kalarepka młoda 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
pomidory 2 sztuki
bulion warzywny 1,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ocet winny 1 łyżeczka
śmietana 12% 1/3 szklanki
ząbek czosnku 2 ząbki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty
jogurt naturalny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo-imbirowy

Dynię, kalarepy, ziemniaki kroimy w kostkę. Pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę. Czosnek siekamy i przesmażamy na suchej patelni. Imbir ścieramy na tarce. Bulion doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy wszystkie warzywa. Następnie dodajemy listki, imbir, czosnek, ocet, cukier/ Solimy, pieprzymy, gotujemy 30 minut. Blendujemy wszystko, gdy przestygnie to dodajemy jogurt naturalny. Podajemy z dekoracją jogurtową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 15.04.2015 12:30
ładnie wygląda
Michał2 14.04.2015 22:19
bardzo dobre
Malinka 14.04.2015 21:06
Jeśli jeszcze została to ja się wpraszam :)
Grazyna0211 14.04.2015 19:32
smaczna zupa
Małgorzata Pin 14.04.2015 19:08
Super wyglada, bardzo apetycznie.
marenka 14.04.2015 18:48
wygląda apetycznie..:-)
Betina#45 14.04.2015 18:21
rewelacyjna ! wygląda smakowicie
Seba 14.04.2015 18:04
Smakowicie wygląda
Megg 14.04.2015 17:39
lubie takie kremowe zupki
Kasnaj 14.04.2015 17:10
fajny przepis
Anna169Hosz 14.04.2015 17:09
Wygląda tak słonecznie, pysznie i optymistycznie:)
katerinaJ 14.04.2015 16:51
Ale bym teraz zjadła taką zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak