Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane plastry schabu pieczarkami oraz suszonymi pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 10 plastrów
pieczarki 1/2 kg
ser żółty gouda tarty 10 dag
koperek 2 łyżki
pomidory suszone w zalewie 10 sztuk
por (biała część) 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane plastry schabu pieczarkami oraz suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w cienkie plastry. A następnie przesmażamy chwilę na maśle.
Krok 1 - Faszerowane plastry schabu pieczarkami oraz suszonymi pomidorami  foto
2
Białą część pora kroimy w kostkę.
Krok 2 - Faszerowane plastry schabu pieczarkami oraz suszonymi pomidorami  foto
3
Pomidory kroimy w kostkę. Plastry schabu rozbijamy bardzo cienko. Oprószamy solą i pieprzem.. Do pieczarek dodajemy koper, pora, pomidory solimy i pieprzymy do smaku. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na połowie każdego plastra schabu układamy farsz i posypujemy serem. Składamy na połowę, a brzegi sklepujemy delikatnie tłuczkiem, tak aby się skleiły. Jajka roztrzepujemy, moczymy w nich poduszki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoto na małym ogniu. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3 - Faszerowane plastry schabu pieczarkami oraz suszonymi pomidorami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 15.04.2015 12:27
Super jedzonko
Cranberry 14.04.2015 21:58
Pysznosci :)
dodi 14.04.2015 14:36
pyszne jedzonko
w mojej kuchni 14.04.2015 13:10
ale syte i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak