Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami i bazylią

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
papryka czerwona 2 sztuki
koperek 3 łyżki
kajzerka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
pieczarki 30 dag
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami i bazylią

Papryki kroimy w drobną kostkę, połowę porcji przekładamy do mięsa. Cebulę drobno siekamy i szklimy chwilę na małej ilości oleju, studzimy i dodajemy również do mięsa. Dodajemy również koper, bazylię. Wbijamy jajka i dodajemy odciśniętą kajzerkę. Następnie solimy i pieprzymy. Masę dokładnie wyrabiamy. Pieczarki kroimy bardzo drobno i przesmażamy chwilę. Dodajemy do nich paprykę w kostce oraz przeciśnięty czosnek. Porcję mięsnej masy rozpłaszczamy na mokrej dłoni, nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy. Formujemy średnie kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak