Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź smażony marynowany w zalewie octowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 12 sztuk
cebula biała 3 sztuki
olej do smażenia 1 szklanka
ocet 10 % 1 szklankla
woda 3 szklanki
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
mąka pszenna 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
papryka czerwona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź smażony marynowany w zalewie octowej

Wykonanie:
Śledzie przyprawić: solą, pieprzem, słodką papryką, obtoczyć w mące usmażyć na oleju na zloty kolor. Ostudzić. Cebule pokroić w plastry dodać ocet, wodę, liście laurowe, pieprz i ziele i gotować 5
Minut od chwili wrzenia. Ostudzić. Śledzie ułożyć w słoiku lub głębokiej misce i zalać śledzie, odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 14.04.2015 06:34
bardzo lubie
Rogalik 13.04.2015 19:49
smaczny śledż
Bernadeta1 13.04.2015 19:27
pyszny śledzik
Franciszek 13.04.2015 19:11
Super przepis
marenka 13.04.2015 18:46
Mniam, lubię śledzie w takim wydaniu ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak