Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekki rosołek na żołądkach z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 50 dag
włoszczyzna 1 pęczek
ryż
koperek 1 pęczek
sól i pieprz
kostka rosołowa 1 szt.

Porada

Jeżeli lubimy wszystkie warzywa to seler również możemy wkroić do zupy. Natomiast por siekamy w krążki przed gotowaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: lekki rosołek na żołądkach z ryżem

Żołądki dokładnie myjemy. Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Dokładnie myjemy włoszczyznę wrzucamy do garnka z żołądkami i dalej gotujemy. W między czasie siekamy koperek. Gdy żołądki będą już miękkie wsypujemy ryż i gotujemy do momentu, aż ryż dojdzie. Wyciągamy włoszczyznę, marchewkę i pietruszkę kroimy w krążki wrzucamy do zupy. Dodajemy kostkę rosołową oraz przyprawiamy solą i pieprzem do smaku na koniec wsypujemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak