Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

jajko 10 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
szczypiorek 1 garść
sól i pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka

Dodatkowo

Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

9 jaj gotujemy na twardo,studzimy i obieramy.

Cebulkę obieramy ,siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.

Jajka kroimy w drobną kostkę,dodajemy cebulkę,koperek,sól i pieprz,surowe jajko i bułkę tartą,dokładnie mieszamy wszystko ze sobą.
Z powstałej masy formujemy kotlety ( jak kotlety mielone)

Gotowe kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Ja podałam z sosem koperkowym i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.04.2015 12:01
dobre jedzonko i syte..
monika141 12.04.2015 08:34
bardzo lubię takie kotleciki
cukiereczek 12.04.2015 08:03
dawno nie robiłam takich kotletów ale może w tym tygodniu zrobię
barbara11561 12.04.2015 06:43
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak