Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowo- orzechowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 i 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 3 łyżki
sól 1 szczypta
aromat waniliowy 1 łyżeczka
czekolada mleczna 10 dag
orzeszki ziemne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowo- orzechowe

Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia posiekaną lub startą czekoladą i posiekanymi orzeszkami oraz szczyptą soli.
Mleko łączymy z jajkami, roztopionym masłem i aromatem.
Łączymy składniki mokre z suchymi krótko mieszając.
Napełniamy ciastem foremki do babeczek i pieczemy około 25 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 23.04.2015 08:26
smaczne babeczki
Seba 12.04.2015 12:07
fajne babeczki
IKrakowianka 11.04.2015 20:20
super babeczki
Krystyna32 11.04.2015 12:15
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak