Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczone papryki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka podłużna ramiro 4 sztuki
pomidory suszone w zalewie 8 sztuk
kapary całe Smak 5 sztuk
serek kremowy 40 dag
serek mascarpone 2 łyżki
majonez 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
olej 2 szklanki
sól 2 szczypty
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczone papryki

Kapary kroimy drobno. Pomidory kroimy w małą kostkę. Odcinamy wierzch papryk i wyjmujemy gniazda nasienne. Następnie smarujemy olejem i wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy do czasu pomarszczenia skóry. Wyjmujemy i studzimy. Serek mascarpone mieszamy z serkiem twarogowym, majonezem i przeciśniętym czosnkiem. Solimy, pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy kapary i pomidory do serków.

Farszem napełniamy papryki. Chłodzimy przez godzinę. Następnie kroimy na połowę, układamy na półmisku. Zalewamy olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak