Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki z mintaja- panierowane w pestkach dyni z nutą wedzonej papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 3 kostki
pestki dyni 1,5 szklanki
papryka 0.5 łyżeczki
jajko 1 sztuka
otręby pszenne 0.5 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1\3 łyżeczki
olej do smażenia 2 łyżki
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki z mintaja- panierowane w pestkach dyni z nutą wedzonej papryki

Kroki postępowania

1
Kostki z mintaja rozmrażamy- osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy przyprawą: papryka wędzona oraz Kucharkiem
Krok 1 - Kostki z mintaja- panierowane  w pestkach dyni z nutą wedzonej papryki  foto
2
Przygotowujemy składniki do panierowania : mąkę , jajko, pestki dyni wymieszane z otrębami.
Krok 2 - Kostki z mintaja- panierowane  w pestkach dyni z nutą wedzonej papryki  foto
3
Przystępujemy do panierowania kostek z mintaja w kolejności : mąka- jajko-pestki dyni wymieszane z otrębami.
Krok 3 - Kostki z mintaja- panierowane  w pestkach dyni z nutą wedzonej papryki  foto
4
Panierkę z pestek dyni i otrębów mocno dociskamy do ryby.
Krok 4 - Kostki z mintaja- panierowane  w pestkach dyni z nutą wedzonej papryki  foto
5
Opanierowane kostki z mintaja umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem i ....
Krok 5 - Kostki z mintaja- panierowane  w pestkach dyni z nutą wedzonej papryki  foto
6
smażymy z 2 stron -kilkukrotnie obracając (uważamy aby pestki dyni nam się nie przypaliły ). Smacznego :)
Krok 6 - Kostki z mintaja- panierowane  w pestkach dyni z nutą wedzonej papryki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.03.2015 10:36
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak