Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

AROMATYCZNA I GĘSTA ZUPA PIECZARKOWA

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt
pieczarki 0,5 kg
seler korzeniowy 0,5 szt
seler naciowy 2 łodygi
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
por (biała część) 1 szt
serek topiony 2 trójkąciki
sól i pieprz
śmietana 18 proc 3/4 szkl
tymianek
Pieprz ziołowy mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: AROMATYCZNA I GĘSTA ZUPA PIECZARKOWA

1/ Z mięsa, marchewki pokrojonej w kostkę, selera, pora, pietruszki, i przypraw ugotować rosół. Pieczarki opłukać i mniejsze pokroić na części, a większe zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Części (u mnie ćwiartki) pieczarek podsmażyć na maśle (ok 2-3 łyżkach). Gdy trochę zmiękną a masło lekko odparuje, dodać starte pieczarki.
2/ Na koniec dodać pocięty w pół plastry por i tymianek. Całość dusić do miękkości, a następnie dodać do gotującej się zupy razem z łodygami selera naciowego pociętymi w plastry. Doprawić solą i pieprzem . Całość zabielić śmietaną i serkiem topionym. Posypać natką. Podawać opieczonym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.03.2015 23:30
pyszności
Wiktoria29 27.03.2015 20:24
lubię taką zupę
Anna169Hosz 27.03.2015 13:39
Bardzo apetycznie się prezentuje!
joanna43 27.03.2015 10:22
super zupa
Ali 27.03.2015 07:55
Wygląda smakowicie :)
Mancia w kuchni 27.03.2015 07:47
uwielbiam wszystkie zupy grzybowe :)
Konczi 27.03.2015 07:23
o tak, taka zup jest idealna :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak