Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batonik kokosowo- kokosowy z czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 200 ml
czekolada gorzka 50 gram
wiórki kokosowe 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Batonik kokosowo- kokosowy z czekoladą

Kroki postępowania

1
Mleko kokosowe podgrzewamy i dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy i podgrzewamy do rozpuszczenia czekolady.
Krok 1 - Batonik kokosowo- kokosowy z czekoladą foto
2
Dodajemy wiórki kokosowe (2 łyżki zostawiamy do posypania na koniec). Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Batonik kokosowo- kokosowy z czekoladą foto
3
Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin. Przed podaniem kroimy na batoniki.
Krok 3 - Batonik kokosowo- kokosowy z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 27.03.2015 20:49
takie słodkości bardzo lubię
Lucan 27.03.2015 14:27
szybki fajny przepis:)
gosia1988 27.03.2015 08:23
moje smaki - uwielbiam wszystko z wiórkami kokosowymi :)
zabcia117 27.03.2015 05:56
Świetny przepis!
[email protected] 27.03.2015 00:20
pyszności... niektórzy cuda potrafią zdziałać w kuchni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak