Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z groszkiem i z musztardą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 450 g
groszek konserwowy 1 puszka
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
jajko 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Cebula suszona Prymat

Porada

Usmażone mielone można odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z groszkiem i z musztardą.

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przełożyć do miski i dodać do niego odcedzony z zalewy zielony groszek z puszki oraz musztardę sarepską. Następnie do wszystkich składników umieszczonych w misce dodać bułkę tartą, wbić jajko oraz dosypać sporą dawkę ziół prowansalskich i suszonej cebuli oraz po szczypcie soli i pieprzu.
Krok 1 - Kotlety mielone z groszkiem i z musztardą. foto
2
Wszystkie składniki umieszczone w misce ręcznie wymieszać. Z wymieszanej masy formować średniej wielkości kotlety, które obtaczać w bułce tartej.
Krok 2 - Kotlety mielone z groszkiem i z musztardą. foto
3
Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na niej kotlety z obu stron na niedużym ogniu.Mielone można zjadać z dowolnymi dodatkami, ja podawałam je z ugotowanymi ziemniakami, ale będą świetnie smakować także z wszelakimi surówkami, kaszami, ryżem, ulubionymi warzywami, czy z czym kto sobie zażyczy.
Krok 3 - Kotlety mielone z groszkiem i z musztardą. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak