Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z grilla w piwnej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 6 kotletów
piwo 1/2 szklanki
miód płynny 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grilla w piwnej marynacie

Mięso pokroić na kotlety i obsypać pieprzem i solą z obu stron. Składniki marynaty wymieszać i zamarynować mięso. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Plastry mięsa układać na ruszcie i grillować po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 26.03.2015 08:50
Przepyszna i bardzo aromatyczna karkówka :)
fotoviderek 26.03.2015 07:21
Mięsko pierwsza klasa :)
w mojej kuchni 25.03.2015 22:14
pyszne danie do zjedzenia
pajbek 25.03.2015 22:08
Bardzo smaczne :-)
Bernadeta1 25.03.2015 22:00
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak