Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula w cieście

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 4 duże
mąka 10 dag
śmietana 10 dag
jajko 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula w cieście

Cebulę pokroić w plastry. Przygotować ciasto nieco bardziej gęste niż na naleśniki, dodając sól i proszek do pieczenia. Rozgrzać na patelni tyle oleju, aby cebula w cieście pływała. Maczać w cieście plastry cebuli i smażyć z obu stron na rumiano. Następnie wstawić jeszcze na kilka minut do gorącego piekarnika. Podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak