Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna jajecznica z jajek przepiórczych ze szczypiorkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajka przepiórcze 12 szt
szczypiorek 5 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
masło do smażenia 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna jajecznica z jajek przepiórczych ze szczypiorkiem

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło. Czekamy aż się stopi. Wybijamy do kubka wszystkie jajeczka i energicznie mieszamy. Wlewamy na patelnię. Dodajemy paprykę chilli 1 szczyptę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Po około 6 minutach smażenia wykładamy jajecznicę na talerz i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak