Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 250 g makaron pappardelle
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól i pieprz
szpinak mrożony 300 g
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem

Kroki postępowania

1
Makaron pappardelle gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy przez 8 minut - odcedzamy.
Krok 1 - Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem  foto
2
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty czosnek i zarumieniamy - dodajemy szpinak - dusimy 7-8 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem  foto
3
Do szpinaku dodajemy makaron. Całość mieszamy, podduszamy 2-3 minuty.
Krok 3 - Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 04.04.2015 08:21
pyszne danie
dollce 02.04.2015 09:56
Fajny przepis
Gracer 01.04.2015 12:32
świetne danie
Franciszek 01.04.2015 12:16
Super wykonanie
Cynamonka 01.04.2015 12:00
Lubię szpinakowe dania :D
Asik32 01.04.2015 11:16
pyszne wstążeczki :)
Czyki 01.04.2015 11:00
Lubie takie dania:)
Maridka19 01.04.2015 10:56
Ale smakowitości :)
Pietruszka 01.04.2015 10:54
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak